الثلاثاء، 30 يونيو 2015

طريقة عمل البسبوسة المصرية بجوز الهند

Posted By: bebo - 7:24 م
كما تعرفين أن البوسبة من أهم صواني الحلويات التي لابد من عملها في شهر رمضان الكريم ولذالك قررنا مشاركة هذا الموضوع لإفادة السيدات التي لم تعرف ماهى مقادر وخطوات عمل البسبوسة المصرية ، إليكي المقادير والخطوات الصحيحة في طريقة عمل البسبوسة المصرية بجوز الهند...
مبدأياً الطريقة سهله وبسيطة جداً فقط تابعي خطوات التحضير وجربيها في مطبخك وبعدها أتركي تعليقك لكي يستفيد الجميع من تجربتك.
اولاً المقادير :-
 2.5 كوب سميد
1.5 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/4 كوب جوز هند
مقادير الشربات او الشيرة:
2 كوب سكر
1 كوب ماء
1/2 ليمونة
1/2 كوب سمن بلدي او زبدة
1 كوب سكر
1/2 كوب لبن
علبة زبادي
2 كيس فانيليا
رشة فانيليا

طريقة التحضير :-
1- عمل الشربات :-  حطي الماء والسكر والفانيليا على النار وقلبيهم حتى ذوبان السكر، وعند بدء الغليان خفضي الحرارة (النار) وبعدين حطي عصير الليمون واتركيها لمدة 5 دقائق وبعدين يتشال من على النار.
2- قبل الشغل شغلي الفرن على درجة حرارة 180ْ .
3- في طبق عميق حطي السميد + البيكنج بودر + جوز الهند والفانيليا على بعض وقلبيهم كويس واتركيهم على جمب.
4- حطي اللبن والسكر والسمنة على النار واستمري في تقليبهم حتى ذوبان السكر وبعد كده شليلهم من على النار .
5- حطي  الخليط المرفوع من على النار على السميد وقلبيه شوية حتى يتجانس (يختلط).
6- في صينية الفرن حطي قطعة زبدة او سمن وبعدين ادلقي الخليط ورشي على وشة شوية مكسرات او لوز.
7- دخلي الصينية الفرن لمدة 25 دقيقة او لحد ما يحمر الوش .
8- وبعدين تسقى بالشربات (الشيرة) وهي سخنه ورجعيها تاني ل الفرن وهو مكفي لمدة 10 دقائق.

9- وبعدين حطيها ف التلاجة لوقت التقيم.....

Share

& Comment

Download It from Here

Designed by: Templatezy